Home

De opa van alle realitysoaps, Jersey shore op MTV wordt weer herhaald. Schijnbaar doen ze dat op een tijd dat er niet veel ander leuks is te zien, want ik beland steeds weer bij deze geweldige show met de zelfbenoemde ‘Guido’s’ en ‘Guidettes’ (over zelfkennis gesproken).
Wat me ineens opviel, is het feit dat ze, ondanks het feit dat het geheel een losgeslagen zootje lijkt te zijn van zonnebankbruine domme krachten en blondines met goed gevulde voorgevels die niets anders doen dan zuipen en neuken, toch echt leven volgens zeer strenge en onwrikbare principes!
‘Party-failure’ is iemand die zo dronken is, dat hij of zij niet meer op eigen benen kan staan. In dat geval wordt er een taxi geroepen en gaan ze naar huis. Niemand wordt dus zat aan zijn eigen lot overgelaten.
‘Cockblocking’: als iemand een oogje heeft laten vallen op een dame of heer, dan mag die persoon niet door een ander versierd worden. ‘Gij zult uw naastens vrouw niet begeren; het lijkt de bijbel wel!
‘Sundaydinner’: ook aan dit fenomeen herken je de zwaar katholieke Italiaanse achtergrond van de meeste deelnemers aan Jersey shore. Hoe bont ze het ook gemaakt hebben: elke zondag zitten ze met de hele groep aan tafel. om gezamenlijk een zelfgemaakte maaltijd te verorberen.

Het mooiste vond ik de volgende scene, met mijn favoriete ‘Snookie’, een dwergvrouwtje met hoog getoupeerd haar, bergen make up en een decollete waar je hoogtevrees van zou krijgen, in de hoofdrol.
Snookie loopt in haar uitgaansoutfit over straat in Rome, waar de soap tijdelijk naar is verplaatst. Ze strompelt op hoge hakken langs een kerk, als een passerende priester haar toesist dat ze zich moet bedekken als ze langs ‘helige grond’ loopt. Waarop Snookie spontaan terugroept: “God himself made my boobies!”.

Ik denk dat ze de bijbel misschien wel beter begrijpen dan vele anderen, die Guido’s en Guidettes van Jersey shore.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s