Home

Okee, ik schrijf. Dat is duidelijk. Dat is ook het enige dat ik wil, en kan, nu je het vraagt. Maar WAT schrijf ik dan. Wat is mijn expertise, mijn ‘niche’, wat wil ik er nu eigenlijk mee, wordt mij regelmatig gevraagd, al was het maar door mezelf en door mijn vader. Hij (en ik) hebben wel gelijk.
Een timmerman specialiseert zich ook. Die is goed in meubels, of hij werkt in de bouw, of ze doet alleen maar deuren of zo.
Ik doe interviews, heb een rubriek gedaan, webredactie, doe wel eens eindredactie, een column voor een Nijmeegse website, recenties voor idem, schrijf semi-verzonnen levensverhalen, heb over de dingen die ik in mijn dagelijks leven of in de krant tegenkom een mening en uit die in stukjes in de krant of op dit blog, doe weleens een poging tot fictie, maar WAAR GAAT HET HENE?
Ben ik een hardcore onderzoeksjournalist die het liefst op de redactie van een landelijk tijdschrift zou werken om zich regelmatig vast te bijten in geconstateerde misstanden in den lande?
Ben ik een moeder die haar wederwaardigheden wil delen in goed geschreven ik-verhalen?
Zou ik het liefst een dagelijkse column willen in een landelijk dagblad?
Of toch die roman schrijven? (dream on!)

Vooralsnog kan ik helemaal niet kiezen, al zou ik het voor het kiezen hebben. Dus noem ik mezelf maar tekstschrijver (n.b. dat dat woordje ‘tekst’ ervoor het schrijven afzwakt, minder kunstzinnig en meer ambachtelijk maakt) slash journalist.
HELP ME, WIE BEN IK? (zou dit de midlifecrisis zijn?)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s