Home

“Zit je kind op zo’n fijne, multiculturele school waar ze kennis kan maken met kinderen vanuit zo’n 150 verschillende culturen, dan ben je wel heel leuk bezig. Alleen praten met die hoofddoeken op het schoolplein, dat schiet niet zo op. Ze begrijpen je niet, hè. En ze zijn ook een beetje raar.
Dus als je kind op een goede dag een verjaardagsuitnodiging krijgt van zo’n Marokkaantje, dan gaat ze daar in geen geval naartoe. Ben je gek! Wie weet hebben ze wel luizen, daar. En een feestje zo vlak voor de vakantie; stel dat er iets gebeurt! Daar zit je nu net niet op te wachten, natuurlijk.
Ja, dat grietje, hoeheetze, Fatima ofzo, dat wordt niet eens door haar moeder naar school gebracht maar door een zus. Weet jij veel wie die ouders zijn. Nee, we hebben het er eens over gehad en onze dochter kan niet komen. Ik heb al afgebeld, ja. En de moeder van Joris ook, want Joris moest naar de kapper. En Tirza was niet zo lekker.

Maar het is wel heel goed, hoor, zo’n school. Ja, multi-culti, hè, daar ben ik ook wel heel erg voor. We zijn vorig jaar nog naar zo’n all-in-resort in Turkije geweest. Lekker goedkoop, al was het wel smerig daar. Ja, die mensen denken nu eenmaal anders over hygiëne, hè. Wat? Gaat jouw dochter wel? Vindt ze het niet eng bij die Moslims? Oh. Nou, het wordt morgen in ieder geval mooier weer, zeggen ze.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s