Home

Het is weer zo ver. Paniek in de tent. Deze keer waart er een kinderlokker rond in de buurt. Houdt uw kinderen binnen! Vertrouw niemand! Ramen en deuren op slot! Verdachte mannen en voertuigen melden! Als ik Jonna naar school breng, ligt er een brief op haar stoeltje in de kring. Een groepje ouders staat te smoezen.
Het schijnt dat een aantal ouders een sms-bericht hebben gekregen over een verdachte man die kinderen probeert te ‘lokken’, het kentekennummer van zijn auto staat er bij vermeld. (Dan kunt u vast uw buks klaarleggen.) Gelukkig heeft de school dit bericht geverifieerd bij de politie, en zij weten niks van een sms. Ze stellen een onderzoek in.
Het brengt mij (en een heleboel anderen misschien) wel op een leuk idee voor wraakneming op ontrouwe echtgenoten of vriendjes die niet willen deugen: een sms-alert doorsturen via Twitter of sms, compleet met signalement en telefoonnummer. Gegarandeerd dat er wel een paar buurtgenoten intrappen. En gegarandeerd dat het een leven verpest.

Laten we nou allemaal ons gezond verstand bewaren en niet zo bang zijn voor van alles. Laten we nou zelf proberen na te denken en niet mee te gaan in elke scheet die nu weer over het schoolplein zweeft. En laten we vooral onze kinderen beschermen voor de ongefundeerde paniek die weer gezaaid is. Dank u.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s