Home

Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar het gaat best goed met de zieke man. Sinds hij het homeopatische medicijn heeft genomen, zijn zijn vingertoppen weer rond aan het worden in plaats van vierkant, heeft hij veel meer energie en trekken de rode vlekken zich steeds meer terug binnen de ‘T-shirt-area’. PRP gaat zoals het gekomen is, dus dat zouden allemaal goede tekenen kunnen zijn, ware het niet dat het net zo goed een tijdelijke opleving kan zijn, waarna de symptomen op volle kracht terug kunnen keren.
Of deze opleving veroorzaakt wordt door de medicijnen, is natuurlijk de vraag. Ik weet namelijk niet hoe goed een bolletje met een verdunning tot in de zoveelste macht van de boosdoener, kan helpen het kwaad uit te roeien.

Er zijn op de PRP-lotgenotensite wel meer verhalen van mensen die een of ander middel zijn gaan nemen, waarna ze binnen de kortste keren genezen waren. Allen zeggen ze niet zeker te weten of het daadwerkelijk dat middel is geweest dat de genezing in werking heeft gezet. Al deze mensen hebben gemeen dat ze in een of ander stadium van de ziekte hebben gezegd: “En nu is het genoeg; nu ga ik alles doen om er van af te komen.” In plaats van in bed met het hoofd onder de dekens te kruipen. Deze strijdbare en hoopvolle stemming kan ook nog wel eens voor de ommekeer hebben gezorgd.

Maar dit is een gevaarlijke redenering, omdat je daarmee de ‘schuld’ van de ziekte bij de mensen zelf legt, terwijl het ze echt overkomt, heb ik gezien bij Ad. Achteraf is het makkelijk lullen.
Maareh… mij hoor je nog niet juichen. Dat doe ik, als Ad weer normale huid, handen en voeten heeft en weer aan het werk is.

Advertenties

5 thoughts on “sssst

 1. Elke ziekte heeft een psychosomatische component, maar daarmee leg je geen ‘schuld’ bij de zieke. Zijn lichaam en zijn geest waren niet in staat de cirkel te doorbreken.
  En die simpele korreltjes: ik heb 6 schildklierkuren gehad om die klier weer rustig te krijgen en de enige die daadwerkelijk hielp, kwam door de kleine korreltjes. Er is meer tussen arts en ziekenhuis dan wij kunnen verklaren!

  Voor nu is het ontzettend fijn dat het zo veel beter gaat. Geniet daar maar van, samen. Als het toch weer terug zou komen, heb je al je energie weer nodig, dus tank nu maar lekker even bij samen 🙂

  Veel succes!
  Fijn weekend,
  Marjolein

 2. Hoi Mirjam,
  wat fijn om te lezen dat het momenteel wat beter met Ad gaat…inderdaad wij weten ook heel goed dat we huiverig zijn om te vroeg te juichen…maar hopenlijk is dit het begin van de remissie…zou toch geweldig zijn…met Leo gaat het de laatste 2 weken ook berg opwaarts…zijn voeten worden wekelijks beter…de dikke laag vermindert en groeit niet meer bij,veel minder kloven,waardoor het lopen ook beter gaat..ook de roodheid is stukken minder,alleen zijn handen willen nog niet echt…zijn arts raadde hem vorige week aan toch nog even door te gaan met de injecties…ja dan sta je daar met grote twijfels,want je weet idd niet of de verbetering aan de medicijnen ligt of niet…maar okee we hebben toch besloten om de medicijnen nog even de kans te geven…over 1 maandje kijken we dan weer verder…heel fijn dat dadelijk het voorjaar voor de deur staat…dat zal de mannen ook een flinke oppepper geven en onszelf niet te vergeten ook…geniet van elkaar en maak er het beste van…het gaat goed komen!!! hou jullie taai!!

  Liefs Leo en Marij

 3. Wat fijn, Marij, dat het met Leo ook beter gaat! Laten we duimen dat het doorzet. Toi, toi, toi (om met toneelspelersbijgeloof te spreken… die mag je ook geen ‘succes’ wensen omdat ze bang zijn dat het dan juist mis gaat).

 4. hallo Mirjam,ik lees net weer eens dit stukje over Ad en vraag me af hoe het momenteel met hem gaat….Leo is nl. 4 weken geleden gestopt met alle medicatie en de reactie was nog roder en roder en nog meer vervellen(nogmaals we hopen dat dit een reactie is op het stoppen met alles…)….de laatste dagen hebben we het idee dat de roodheid minder wordt…maar zijn voeten en handen zijn nog een en al ellende,ook de velletjes blijven maar vallen…wij vroegen ons af welk homeopatisch middel Ad neemt….misschien iets om nu te gaan uit proberen….vanmiddag gaan we naar een acupuncturist in Maastricht voor een intake….kijken of dat iets brengt en zo hobbelen we maar voort….hopenlijk is Ad op de goede weg…heel veel lieve groetjes uit het Zuiden!!! Ondanks alles blijven we er wat van maken:-)

 5. Hoi marij, even snel antwoord want moet zo mijn kind van school halen. het gaat beter met Ad; hij heeft zelfs al weer een beetje gewerkt. Ad denkt regelmatig aan leo maar het is er tot nu toe niet van gekomen te bellen, zegt hij. Binnenkort pakt hij de telefoon, ook om je vragen over het homeopatische middel te beantwoorden.
  Ik denk dat het een goed idee is geweest om te stoppen, zeker als het toch niks voor hem heeft gedaan. Rust en eiwitrijk (groentes, vis) voedsel is wat goed doet. Sterkte!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s