Home

Het is tegenwoordig mode om als vrouw je eigen geslacht af te vallen. De ene na de andere publicatie komt uit, waarin vrouwen hun seksegenoten aanvallen als zijnde verwende prinsesjes etc. En nu worden we dan door Lisette Thooft afgeschilderd als valsspelers in de liefde, in haar nieuwe boek ‘De onverzadigbare vrouw en de afwezige man’, dat deze week uitkomt. Ze plaatste alvast een voorproefje in de nrc-next van woensdag.
De vrouw zou al eeuwenlang een woest, gevaarlijk wezen zijn, overgeleverd aan haar instinctieve seksuele driften, zo bewijzen volgens Thooft ‘de archeologie, de antropologie en de verhalen (sic)’. Mijns inziens was in de prehistorie iedereen overgeleverd aan zijn seksuele driften, dus what else is new? Ook zou ik graag willen weten hoe Thooft dat allemaal kan lezen uit die enkele botten en rotstekeningen die er nog zijn uit de oertijd.
Ze begint haar artikel met de waarneming dat de vrouwen in de film The social network zo ‘horkerig en onsportief’ zijn, en vindt dat ‘emblematic’ voor deze tijd. Of zou het de manier zijn waarop de mannen de vrouw graag neerzetten in deze tijd? (Gezien het feit dat de film door een man gemaakt is.) Ook de mythen die ze heeft bestudeerd om tot haar conclusies te komen: door wie zijn die geschreven? Niet door vrouwen…
Thooft verwijt de vrouw, dat ze geen open kaart speelt. “Omdat ze hem (de man) met ziel en zaligheid wil bezitten, ook al doet ze net of ze seksueel vrijgevochten is en tevreden met een one night stand.” Waar haalt ze dat toch vandaan? Ik zie hooguit dat sommige vrouwen in een bepaalde leeftijd meer belang hebben bij langdurige relaties, vanwege de opvoeding van hun kinderen. Maar gelukkig willen heel veel mannen er ook zijn voor hun kroost.

In mijn omgeving zijn de vrouwen helemaal geen ‘humorloze krengetjes’ die zich vrijwillig aanbieden als seksspeeltje, om vervolgens totale commitment te verwachten. Misschien moet mevrouw Thooft eens naar haar eigen beweegredenen kijken en niet iedere vrouw over een kam scheren (haar kam). Rest mij een versje van Jonna te citeren: Wat je zegt, ben je zelf, met de kont door de helft, met je kont door het vuur, ben je morgen lekker ZUUR.
ulep.

Advertenties

2 thoughts on “Nestbevuiler

  1. Grotendeels eens met de inhoud van de kritiek. Onbewezen stelling/, opgepikte stukjes mythe /semi-wetenschappelijke verhaaltjes/gezellig aan elkaar geplakt.
    Eigenlijk de mannelijke angstfantasie met betrekking tot de vrouw tot waarheid verheven.
    Niet zo mooi. Op basis van deze soort fantasien worden in Afrika vrouwen genitaal verminkt .
    Echt hier schieten we niks mee op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s