Home

Pascale op verjaardag, links

Wat een hippie, zou je kunnen denken als je Pascale zag. Zij woont naast de oud-strijder Lulu, in het voormalige schoolgebouw in het hart van het dorp. Ooit zaten hier vijftig kinderen op school. Nu moeten alle drie de kleuters in La Planche ’s morgens opgehaald worden door de schoolbus, die voor acht uur al minstens honderd kilometer heeft afgelegd. Maar nooit staat Pascale ’s morgens vroeg bij de bushalte.
Pascale is namelijk niet met kinderen bezig. Zij is beeldschoon, maatje zero, lang, krullend haar, gekleed in een sprookjesjurk die ze zelf gemaakt heeft, en altijd bezig met ‘bien-être’. Ja, het duurt even voordat je dat goed vertaald hebt. ‘Welzijn’ dekt het niet helemaal. Ze eet alleen maar zemelen (en dat is wel bijzonder in Frankrijk) en rookt extreem dunne sjekkies want dat is beter voor je.
Ze woont sinds kort in La Planche, en ze komt even de keuken invallen om een vloeitje te bietsen. Ja, ze wil ook wel een biertje, maar dat drinkt ze normaal nooit, hoor. Wat zijn de letters van mijn naam? Oh, opgeteld zeven, jaa, dat wil zeggen dat ik het moeilijk heb om me te uiten. Dat snap je toch wel? Zeven keer vijf en dan de maan… ja doe nog maar een bier.. Waar is de wc?
Françaises gaan helemaal niet naar de wc. Dus Pascale is helemaal geen echte Française. Pascale drinkt nog een biertje en begint dan over de gastvrouw. Want ja, die kent ze nu doordat ze de letters van haar naam kent. Jaaa, dat de gastvrouw nu echt wil gaan slapen, dat is zooo typisch! Geeft toch niks, chérie, te gêne pas! Oh, moet ik nu echt, echt gaan? Ik wil niet!!! ——–

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s