Home

KLATS! ging het vanochtend aan de ontbijttafel. Ad laat een volle pot rozenbotteljam op de stenen keukenvloer vallen. Glipt zo uit zijn handen. Dat is niet vreemd, als je bedenkt dat die er uitzien alsof hij een handschoen van dik, zwart eelt aan heeft. Het is zo glad en hard, dat hij regelmatig van alles uit zijn handen laat glippen. Zoals hij ook regelmatig bijna van de trap valt als hij op blote voeten naar boven gaat. Het is net of hij op plastic steunzolen loopt, en je hoort hem tikken op het laminaat.
Gelukkig kan hij nog wel iets doen, als hij handschoentjes aantrekt, met rubber ‘grip’-delen. Zoiets zouden ze voor de voeten ook moeten maken.
Ik heb intussen de keukenvloer schoongemaakt en meteen gezogen, want er lag al weer een laag schilfers. Net heb ik de was opgehangen maar meteen weer afgehaald, want de lakens waren nog steeds grijs gevlekt. Ad had ze op 40 graden gewassen, maar dat doet niks tegen de vette schilferzooi die er op zit. 80 graden dan maar weer.

Ad is naar de dermatoloog geweest en die heeft hem deze keer maar teerzalf meegegeven. Tja, ze weten het ook niet, de heren specialisten (ook al doen ze alsof ze het wel weten maar dat doen ze altijd) en daarom grijpen ze maar terug op een klassieker van twee eeuwen geleden. Wie weet. Maar ik denk toch dat de factor ‘tijd’ in deze het grootste geneesmiddel is. Laten we daar nou tegenwoordig niet al te veel van hebben…

Ad maakt er het beste van, en dat vind ik knap om te zien. ik had toch regelmatig behoorlijk in de piepzak gezeten als ik hem was, maar met een gelijkmatig humeur en een langzaam maar gestaag tempo knutselt hij wat af in zijn schuur. Over twee weken vertrekt hij vast naar Frankrijk (Jonna en ik kunnen pas de 17e weg; wij komen na met de TGV).
Van de nood een deugd maken, heet dat geloof ik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s